KARKARKAR speelt ROUSEL

Guerilla Muziek. 33 toeren per minuut! Soms 45! 
 
Vier muzikanten rijden een stadsplein/festivalterrein/dorpsfeest/duinenpartij op. Ze klappen eigenhandig – en bijzonder spectaculair - hun aanhangwagen open tot een draaiende carrousel, bouwen zelf geluid en licht en minder dan één uur nadat ze uit het niets verschenen spelen ze een energiek concert. Zo één waar je gegarandeerd draaierig van wordt. Publiek rondom rond. Tourner! Hoe meer energie er in de lucht hangt, hoe sneller de molen draait. En dat kan snel zijn!
 
De muzikanten van KARKARKAR zijn vier rasechte A’pen, gepokt en gemazeld in de meest uiteenlopende hoeken van de ‘muziek-scene’. Daar waar de klappen vallen.
 
Ze dragen labels als ‘peetvader van de Antwerpse hiphop’, ‘Vaste altviolist van wijlen Wannes van de Velde’, ‘de beste tuba-tist van het legendarische Think of One’ en ‘voorpaginanieuws in The New York Times’.
 
Zet die uithoeken samen op de planken – of beter: hun eigen carrousel – en ze draaien Urban Beats, Bach en Bluesy roots-klanken door de mixer. Fanfarelol, indie-rock en hippe hop met battles in de eigen moedertaal.
 
Dat zalig ongemakklijk, kriebelend buikgevoel als je té snel ronddraait, dàt is KARKARKAR.
 
Als KARKARKAR op de eigen draaimolen optreedt – met het publiek rondom rond – spelen ze ROUSEL. Op een gewoon podium spelen ze AMEL. In café’s spelen ze APILS of AMELIET. Hangt van de goesting af.
 
KARKARKAR zijn Kris ‘SCALE’ Strybos (DJ/beatboxer), Stefan Wellens (el. altviool en el. gitaar), Tobe Wouters (tuba, euphonium, trombone), G. J. Omer (el. gitaar, el. piano, vox)
 
ROUSEL genoot steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Antwerpen, de Stad Antwerpen en het district Borgerhout.