De Typotheek

Alledaagse woordenschatten op wenskaartformaat.

Een antieke apotheek rijdt de stad binnen … Twee vreemde figuren in witte jassen rommelen in schuifjes, schudden met proefbuisjes en kijken bedachtzaam naar hun collectie glazen potten.
En in die schuiven en flessen zitten … woorden? Die mobiele apotheek is … De Typotheek. Een magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden: van eetbare letters tot krantenknipsels en stempels, woorden in potjes, hoekjes, doosjes, overal waar je kijkt, leest en ruikt. Er is zelfs een letterplant!

De Typothekers zijn wereldvreemde, maar vriendelijke woordverzamelaars. Op speelse wijze geven ze jou inspiratie om iets leuks te doen met hun collectie. Met hun typemachines en chinese inkt maken ze samen met jou een postkaart met een leuk gedicht en originele illustratie.

Wie weet krijg je zelfs een gloednieuw proefbuiswoord cadeau!

En als je geluk hebt is hun tekenrobot, de Tek-o-matic opgeladen ...

 

De Typotheek leent zich uitstekend voor straattheater, kinderanimatie en andere evenementen zoals trouwfeesten, verjaardagen, buurtfeesten, …

Dankzij gevarieerde interacties is de Typotheek verrassend leuk voor een breed publiek.

Zo gaat iedereen naar huis met een leuke herinnering aan een bijzondere dag … Denk maar aan een unieke ‘groetjes uit…’ of een muur vol originele wenskaarten om aan het trouwend koppel of de jarige te schrijven! Dankzij het blanco postkaart formaat van waaruit gestart wordt, kan ook een postkaart met uw logo de basis vormen. Zo wordt een braderie of opendeurdag een moment om nooit te vergeten.