Prometheus

Walk-Act:
Prometheus is moe, hongerig, en hij heeft het steenkoud.
Een eeuwigheid heeft hij met z’n koude fakkel  de hele omgeving afgezocht naar vuur.
Hij vraagt het aan elke passant. En dan ... eindelijk! Vuur!! 
Maar nog is het niet warm genoeg. Totdat Prometheus zijn vlammende waakengel ontmoet. Prometheus krijgt vleugels. Een vurige dans ontstaat tussen hem en de engel, een fascinerende choreografie van fladderende vleugels spectaculair verlicht door heet vuur.  Wat een vreugde wat een spektakel! De reactie van het publiek: “Kippenvel”.
 
Bijzondere, nog niet eerder vertoonde vuurwalkact, dans, choreografie, korte act tussendoor of als afsluiting van 5 min op muziek
 
Show:
“Only the human heart in conflict with itself, is worth writing about.” George R.R. Martin
 
Prometheus is moe, hongerig, en hij heeft het steenkoud. Een eeuwigheid heeft hij de hele omgeving afgezocht naar het vuur. En dan ... eindelijk! Vuur!! Hoe graag zou hij het mee naar nemen! Maar te vergeefs. Wanhopig, stort hij op de koude aarde. Hij valt in slaap en begint te dromen ....
 
De vuur- en pyroshow Prometheus beschrijft wat er gebeurd voordat Prometheus het vuur naar de mensen heeft gebracht. Met behulp van moderne effecten, kostuums en technische mogelijkheden kijken we diep in het hart van de mens. Wat we er zien is de klassieke strijd tussen goed en kwaad - maar met een verrassende wending.
 
Prometheus bracht het vuur naar de mens en was de goden te slim af. Maar zoals elke technologische innovatie, heeft het vuur levengevende en destructieve kanten.
Aan Prometheus de goede en slechte kanten in zichzelf te combineren en het vuur te beheersen. Een helse strijd.....
 
Reactie van het publiek op de première tijdens de Brückensensationen 2015: “Kippenvel”.
 
De spectaculaire vuurshow Prometheus duurt 20 min en is geschikt voor een publiek van tot +/- 500 personen.