Theater Tique

In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique het elastische mannetje Tique zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in zijn wereld verplaatst en met hem meeleeft. Interactief met elkaar en met het publiek. De korte verhaaltjes zijn juweeltjes vol spanning, humor en emotie.
Tique spreekt een eigen taal die voor iedereen verstaanbaar is. Tique is voor jong en oud. Nationaal en internationaal. Als voorstelling of als straattheateract. Uniek en universeel!
Theater Tique is de winnaar van het tv-programma Popster, een talentenjacht voor poppenspelers. Jury en publiek waren unaniem lovend over Tique.

Theater Tique speelt verschillende voorstellingen met Mannetje Tique in de hoofdrol:  Tique wil circusartiest worden en graag in het middelpunt staan. Zijn vrienden helpen hem, maar niet alles wat Tique wil, lukt ...

Voorstelling ‘De Truc’
Tique houdt van een truc om in het middelpunt van de aandacht te komen. In deze voorstelling gaat Tique een heel bijzondere truc doen!

De voorstelling ‘Hocus pokus’
Tique gaat goochelen. Dit brengt hem alleen behoorlijk in de problemen!

Deze acts duren 20 minuten en zijn bijzonder geschikt voor festivals en evenementen. Deze twee acts samengevoegd vormen de leuke en unieke voorstelling Circus Tique.

Technische informatie:

  • Theater Tique beschikt over eigen geluid.
  • Nodig: stroom vlakbij de speelplek.
  • Minimaal benodigde speelvlak 3 x 3 meter
  • Lossen en opbouwtijd max. 60 minuten
  • Laden en afbouwtijd ca. 30 minuten
  • Zitplaatsen: publiek bij voorkeur dichtbij  de plek van optreden
  • Max. aantal publiek 100  (in verband met de zichtbaarheid)

De speelsters zijn interactief met elkaar en met het publiek en de avonturen van Tique worden vol spanning, met humor en emotie gebracht.


De artiesten: Theater Tique bestaat uit Daphne Zandberg, met afwisselend de medespeelsters Alkisti Theophilou en Vera Kaye. Daphne is het artistieke brein achter Tique en maker van de poppen. Naast het bespelen van Tique is Daphne als poppenspeler verbonden aan diverse tvprogramma’s waaronder Sesamstraat.