Tom, Tom & de Bombardon

"Tom en Tom zijn oud. Zo oud dat ze zelf niet meer weten hoeveel jaar ze zijn. Gewapend met een Bombardon met daarin een draai-orgeltje struinen ze straten en pleinen af. Hun liedjes spelen ze voor oudjes, jonkies, mooie oude vrouwen en deugnieten. Wees niet verbaasd als ze een dansje met je maken”
 
In deze performance zijn 2 acteurs verkleed in een kostuum als 90-jarigen, met een full-face masker. Met de twee bejaarde broers Tom en Tom willen we het leven van ouderen in onze maatschappij in een positief daglicht zetten: ‘Wij zijn hier en we leven volop’. Dit laten we zien tijdens de scènes die al improviserend op de locatie tussen het opeengepakte publiek vorm krijgen. 
Met een reuzentuba en een koffer met muziekrollen werken ze zich over stoeprandjes, opstapjes en andere gewoonlijke barrières voor 90-jarigen. Ondertussen kijken ze hun ogen uit. Geen bewonderenswaardig exemplaar vrouw, kind of stel ontgaat hen. Er wordt geflirt, bewonderd en kattenkwaad uitgehaald. Voor de gelukkige maken ze hun koffer open waarin de ponskaarten meegedragen worden. Helaas is zowel Tom als Tom reuze-eigenwijs en gaat er van alles mis. De tuba moet precies op de juiste plek, het publiek langs de lijn en de Toms in het gareel. Als alles geregeld is, spelen de heren voor een opeengepakt publiek hun muziek die door de hoorn van de tuba uit het draaiorgeltje klinkt.
 
Praktische info Tom, Tom & de Bombardon:
  • Publieksbereik: 300 en meer
  • Speellocatie: Tom en Tom creëren hun eigen speelplek in de menigte.
  • Aantal acteurs: 2
  • Max. loopafstand: 750m in 30 min 
  • Techniek: geen