Trio Bricolage

Tijdens de grote schoonmaak vonden de prettig gestoorde muzikanten van TRIO BRICOLAGE heel wat overbodige en weg te gooien spullen op zolder, in de kelder, garage en tuinhuis. Maar in plaats van alles braafjes naar het containerpark te voeren, besloten ze om er muziekinstrumenten van te bricoleren.
Na maanden van intensieve investigatie, extreme exploratie, ellendig veel engelengeduld, geknutsel, gefrutsel en gepruts, overtrof het resultaat hun stoutste dromen. Tot in de kleinste details (akoestiek, intonatie, techniek,….) werden alle nieuwe instrumenten beetje bij beetje verbeterd, aangepast en bijgeschaafd tot ze bijna beangstigend de perfectie benaderden.
Allerhande nieuwe en originele muziekapparaten zagen het levenslicht: de ” gietergitaar”, de “vuilnisemmerbasgitaar”, allerlei knotsgekke blaastuigen zoals de “gieter- en tuinslangensaxofoon” , de “wortelklarinet”,  de “fietspompfluit”, de “ballon- of handschoendoedelzak”, …  
 
De straffe, maffe gasten van TRIO BRICOLAGE bespelen deze muzikale toestellen bovendien op virtuoze en overtuigende wijze en slagen erin om grenzeloze muziekgenres met de perfecte inspiratie en sfeer ten berde te brengen. (Wijdse wereldmuziek, knappe cumbia, schalkse reggae, bangelijke balkan, melancholische volksmuziek, speelse salsa, … )
 
TRIO BRICOLAGE staat voor MUZIKALE RECYCLAGE!